Domov
Slovensko Hrvaško Bosansko Srbsko Makedonsko
Domov Izdelki Fotogalerija Tehnični podatki Aktualno Mediji Kontakt Zahtevek za ponudbo
Išči
Kaj je Solatube?
Serija Brighten Up®
Serija SolaMaster®
Serija SkyVault
Solar Star® strešni ventilator
Najpogostejša vprašanja in odgovori
Serija Brighten Up® - 250 mm (160 DS) in 350 mm (290 DS) Solatube®
Za razsvetlitev majhnih prostorov, kot so kopalnica, hodnik, garderobna soba ali toaletni prostor, je primeren Solatube 160 DS (250 mm), Solatube 290 DS (350 mm) pa je primeren za večje površine, ki bi jih želeli preplaviti z dnevno svetlobo, da bi dosegli enkraten svetlobni učinek, ki bo poudaril arhitekturo in oživil naravne barve prostora. Lahko pa preverite tudi  Solatube Serijo SolaMaster®, ki prav tako ponuja izvrstne rešitve..

Popolnoma novi sistemi za osvetlitev z dnevno svetlobo Solatube® 160 DS in 290 DS postavljajo nova merila kakovosti in učinkovitosti, ki doslej še nikoli niso bila dosežena. Ta dva modela se odlikujeta z našo patentirano tehnologijo Raybender® 3000 in z odbojno ploskvijo LightTracker™ in tako zagotavljata efektivno površino za prestrezanje dnevne svetlobe (Effective Daylight Capture Surface - EDCS), ki je znatno višja kot pri naših prejšnjih modelih Solatube s premerom 250 mm in 350 mm ter je skoraj dvakrat večja kot pri posnemanih izdelkih podobne velikosti. S tema visoko učinkovitima modeloma, katerih montaža je zelo enostavna, lahko osvetlimo temnejše notranje prostore ali pa večje in razsežnejše prostore, kjer lahko z uporabo več enot ustvarimo edinstven arhitekturni učinek.

 
Model  
 

Velikost cevi
(premer)
Efektivna površina za prestrezanje dnevne svetlobe (EDCS)*

Površina osvetljevanja (stanovanjske površine)

Možna dolžina cevi
Solatube
160 DS
≈ 250 mm
 

1032 cm2
14 – 19 m2
6 m+
Solatube
290 DS
≈ 350 mm
 

1871 cm2
23 – 28 m2
9 m+

* Efektivna površina za prestrezanje dnevne svetlobe (Effective Daylight Capture Surface - EDCS) predstavlja ploščino tiste površine kupole, ki zbira in preusmerja sončno svetlobo. Za primerjavo povejmo, da ima prozorna kupola brez leč na običajnem sistemu cevi s premerom 250 mm efektivno površino za prestrezanje dnevne svetlobe velikosti 506 cm2.

Opcije pri seriji Brighten Up®

Pri nakupu Solatube izdelkov lahko izbirate med navedenimi opcijami, pomagamo pa vam lahko tudi z našimi strokovnimi nasveti, da boste izbrali tak Solatube, ki bo najprimernejši za prostor, kjer ga želite imeti vgrajenega.

Strešne obrobe

Solatube 160 DS
Solatube 290 DS

Strešne obrobe Solatube® so na voljo za praktično vse vrste streh in njihovih naklonov, kar omogoča enostavno in hitro vgradnjo. Strešne obrobe zagotavljajo popolno zaščito in ustvarjajo privlačen videz strehe. Izdelane so iz enega kosa, brez vsakršnih spojev, zato zagotavljajo brezhibno tesnjenje. Obrobe za poševne strehe zagotavljajo optimalen položaj cevi za prestrezanje dnevne svetlobe na poševnih strehah.

Ravne/malo nagnjene strehe >>
0:12 - 3:12


 
Poševne strehe >>


4:12 - 12:12



Univerzalni strešniki >>

Montaža na podstavku >>


Podaljški strešne obrobe >>

• Uporabite jih za zvišanje položaja kupole Solatube na strehi, če se na primer želite izogniti snegu, vodi ali senci zaradi ovir na strehi.

• Pri naročilu cevi Spectralight® Infinity morate upoštevati dodatno dolžino cevi, ki bo zadoščala za višino podaljška strešne obrobe.

• Na voljo so podaljški naslednjih dolžin: 50 mm, 100 mm, 300 mm, 600 mm, 900 mm in 1200 mm.

Razpršilniki >> 

Solatube 160 DS
Solatube 290 DS

Razpršilniki Solatube so oblikovani za kar najbolj učinkovito razpršitev močne svetlobe, ki se prenaša po cevi. Razpršilniki so lepo oblikovani in prijetnega videza, brez vidnih pritrdilnih elementov. Vsak razpršilnik je opremljen s tanko svetlo obrobo v obliki prstana, ki se izvrstno prilega večini stropov.

Serija Brighten Up® nudi možnost izbire dveh razpršilnikov – difuzorjev, zasnovanih z našimi lastno razvitimi lečami za visoko učinkovito razprševanje svetlobe. Vsaka ima elegantno zaključno obrobo s tankim profilom. Te privlačne in elegantno oblikovane razpršilnike lahko brez vidnih pritrdil vključimo v večino stropnih površin in tako ustvarimo enovit videz stropa.

 
Dodatna oprema

Solatube 160 DS
Solatube 290 DS


Podaljševalne cevi Spectralight® Infinity >>

Kompleti za prezračevanje Ventilation Add-On Kit (samo za 160 DS) >>

Komplet za vgradnjo luči >>

Loputa za zatemnitev dnevne svetlobe (senčilo, dimmer) >>

Izolacijski nastavek za strešno obrobo >>

Na udarce odporna notranja kupola >>

Zaščitni trak roba kupole >>

(C) Copyright Kerber d.o.o. 2006, Produkcija AV studio
Facebook     Twitter