Domov
Slovensko Hrvaško Bosansko Srbsko Makedonsko
Domov Izdelki Fotogalerija Tehnični podatki Aktualno Mediji Kontakt Zahtevek za ponudbo
Išči
Kaj je Solatube?
Serija Brighten Up®
Serija SolaMaster®
Serija SkyVault
Solar Star® strešni ventilator
Najpogostejša vprašanja in odgovori
Serija SolaMaster® - 530 mm Solatube®

Za

Za osvetlitev razsežnejših prostorov potrebujemo več naravne svetlobe, zato smo zasnovali serijo SolaMaster®. Ti sistemi za osvetlitev z dnevno svetlobo se odlikujejo z najbolj učinkovito efektivno površino za prestrezanje dnevne svetlobe (Effective Daylight Capture Surface - EDCS) in imajo cev z največjim premerom (530 mm) ter patentirano odbojno ploskev LightTracker™, ki omogoča učinkovito prestrezanje dnevne svetlobe. Z našimi visoko učinkovitimi cevmi Spectralight® Infinity lahko ti sistemi ponesejo naravno svetlobo globoko v notranjost stavb, kjer je bilo razkošje naravne svetlobe le redko dosegljivo.

Možnost različne montaže na strop >>

  SolaMaster®

330 DS

750 DS

 Premer cevi (Ø) 

530 mm

 

530 mm

 Efektivna površina za prestrezanje dnevne svetlobe (EDCS)* 

2129 cm²

 

4839 cm²

 Površina osvetljevanja 

20-25 m²

 

20-25 m²

 Vgradnja 

skladišča, industrija, športne dvorane, trgovski centri, podstrešja

 

pisarne, šole, vrtci, bolnišnice, trgovski centri, nizkoenergijski objekti

 Optimalna dolžina cevi 

15 m+

 

15 m+

 Svetilnost 

13.500-20.800 lumnov

 

13.500-20.800 lumnov

 

400W metal halogenska
sijalka

400W metal halogenska sijalka

* EDCS (Efective Daylight Capture Surface): efektivna površina za prestrezanje dnevne svetlobe

Opcije serije SolaMaster®

Pri nakupu Solatube izdelkov lahko izbirate med navedenimi opcijami, pomagamo pa vam lahko tudi z našimi strokovnimi nasveti, da boste izbrali tak Solatube, ki bo najprimernejši za prostor, kjer ga želite imeti vgrajenega.

 Razpršilniki >>

Skrbno oblikovani in natančno izdelani razpršilniki sistemov Solatube 330 DS in 750 DS so zasnovani za doseganje optimalnega razprševanja velike količine dnevne svetlobe, ki se učinkovito prenaša preko naših odbojnih cevi Spectralight® Infinity z zaščiteno tehnologijo.
Ti razpršilniki nudijo številne možnosti z vidika oblikovanja, saj se lahko skladno zlijejo s površino stropa ali pa poudarjeno izstopajo.

Strešne obrobe >>

Bogata izbira strešnih obrob zagotavlja vodotesno in enostavno vgradnjo na praktično vse vrste streh in njihovih naklonov. Obrobe Solatube® za samostojno montažo odpravljajo potrebo po izdelavi dragih podstavkov in jih lahko brez težav vključimo v sistem kritine.


Sola Master® dodatna oprema

Podaljševalne cevi Spectralight® Infintiy 

Ravna podaljševalna cev dolžine 60 cm       Podaljševalna cev za kote do 90º 

Podaljševalne cevi lahko dodajamo po odsekih dolžine 600 mm za prenose na večje razdalje, ne da pri tem ogrozili učinkovitost. Skrivnost leži v odlični odbojnosti cevi Spectralight® Infinity, ki nima konkurence. Ta zaščitena znamka cevi ima najvišjo učinkovitost odboja svetlobe na svetu in zagotavlja najsvetlejšo in najbolj čisto svetlobo. Zaradi tega lahko tudi izvajamo zavoje cevi do kota 90º ter dosegamo dolžine do 15 m.

Senčilo z loputo za zatemnitev dnevne svetlobe

Loputo za zatemnitev dnevne svetlobe * uporabite za brezstopenjsko uravnavanje želene količine svetlobe. Možna je priključitev na električno napajanje z izmenično napetostjo od 90 do 277 V. Loputa je najprimernejša za uporabo v sejnih sobah, učilnicah in pisarniških prostorih.

Komplet s stikalom za zatemnitveno loputo (stikalo je naprodaj posebej) vsebuje dvopolno prevesno stikalo, stensko ploščo ter priključni kabel dolžine 4,5 m. Z enim stikalom lahko upravljamo več loput za zatemnitev dnevne svetlobe. 

 

 

*Patent 7,082,726

Izolacijski nastavek za strešno obrobo

Izolacijski nastavek za strešno obrobo pripomore k manjši nevarnosti kondenzacije vlage v notranjost strešne obrobe, do katere lahko pride v hladnejšem vremenu, če ima vlažen notranji zrak dostop do strešne obrobe. Izolacijski nastavek položimo pod strešno obrobo in skozi njegovo odprtino potisnemo zgornjo cev. Na ta način ustvarimo zatesnitev, ki preprečuje, da bi notranji zrak prišel do kovinske strešne obrobe.

Varnostna prečka

Varnostno prečko iz nerjavečega jekla vstavimo v zgornji del strešne obrobe, in sicer vzdolž njenega premera. Prečko pritrdimo s kovicami in tako preprečimo vstop skozi kupolo.

 

Varnostni komplet za kupolo

Komplet vsebuje šest kovic z zaščitnimi podložkami iz najlona, s katerimi nadomestimo pritrdilne vijake kupole. Varnostni komplet zmanjšuje možnost odstranitve kupole.

(C) Copyright Kerber d.o.o. 2006, Produkcija AV studio
Facebook     Twitter