Domov
Slovensko Hrvaško Bosansko Srbsko Makedonsko
Domov Izdelki Fotogalerija Tehnični podatki Aktualno Mediji Kontakt Zahtevek za ponudbo
Išči
Kaj je Solatube?
Sestava
Prednosti
Montaža
Serija Brighten Up®
Serija SolaMaster®
Serija SkyVault
Solar Star® strešni ventilator
Najpogostejša vprašanja in odgovori
Revolucionarna tehnologija za večjo učinkovitost

V vsakem izdelku Solatube boste odkrili vrsto inovativnih tehnologij, ki kljubujejo našim običajnim predstavam. Tehnologija v kupoli skorajda podvoji efektivno površino za prestrezanje dnevne svetlobe (Effective Daylight Capture Surface - EDCS), če jih primerjamo z običajnimi prozornimi kupolami, ki se uporabljajo v "cevnih strešnih oknih". Naša zaščitena tehnologija odbojne cevi uporablja revolucionarno večplastno polimerno površino, ki odbija več svetlobe kot so fiziki mislili, da je mogoče. Pravzaprav je to najbolj odbojen material na svetu, pri katerem niso uporabljene okolju škodljive kovine. Optične leče dajejo projektantom možnost osvetljevanja z dnevno svetlobo, ki je doslej še niso imeli. To je sistem za osvetlitev z dnevno svetlobo Solatube.


Tehnologija Raybender® 3000*
• Patentirana leča v obliki kupole za prestrezanje dnevne svetlobe
• Preusmerja sončno svetlobo z nizkim vpadnim kotom
• Odbija premočno poletno opoldansko sončno svetlobo
• Enakomerna osvetlitev tekom celega dneva

Odbojna ploskev LightTracker™
• Patentirana odbojna ploskev znotraj kupole
• Preusmerja zimsko sončno svetlobo z nizkim vpadnim kotom
• Zvišuje količino ujete svetlobe in tako omogoča boljšo osvetlitev
• Zagotovljena učinkovitost tekom celega leta


Odbojna cev Spectralight® Infinity
• Cev z najvišjo učinkovitostjo odboja svetlobe na svetu
• Spektralna odbojnost znaša 99.7%
• Omogočena je najboljša reprodukcija barv
• Prenos sončne svetlobe na razdalji 15 m


 


Načrtovana razpršitev svetlobe
• Preprečuje prenos UV svetlobe
• Optične leče zagotavljajo vrhunsko razpršitev svetlobe
• Zasnovano za doseganje čim večjega vizualnega ugodja
*Na voljo pri izdelkih serije Brighten Up®

Zasnova, ki zagotavlja brezskrbno uporabo

Ko smo načrtovali naše izdelke Solatube®, nismo imeli v mislih le dnevne svetlobe. Navsezadnje se v snovanju sistema za osvetlitev z dnevno svetlobo skriva mnogo več kot je vidno očem. Naši inženirji so se poglobili tudi v najmanjše podrobnosti in zasnovali izdelke, ki so odporni na udarce, ki ne zahtevajo veliko vzdrževanja in katerih vgradnja je izredno enostavna celo ko naletimo na težavne ovire. Rekli bi lahko, da prav v vsak sistem za osvetlitev z dnevno svetlobo Solatube vgradimo garancijo brezskrbne uporabe. Pa to niso le besede, temveč to res tudi storimo.


KUPOLA
Kupole Solatube so izdelane z brizgalnim vlivanjem akrilnega stekla, ki je odporno na udarce. Njegova posebna sestava vključuje zaščito pred ultravijolično svetlobo z valovno dolžino do 380 nanometrov, s čimer je preprečeno tisto sončno sevanje, ki povzroča bledenje barv in tudi kožnega raka. Edinstvena geometrija kupole omogoča kar največje prestrezanje svetlobe ter preprečuje nabiranje prahu na njeni površini. Naravne padavine v obliki dežja in rose pripomorejo k ohranjanju čistosti kupole.


STREŠNA OBROBA
Puščanje na mestu prehoda skozi streho preprosto ni dopustno, zato smo zasnovali krožno strešno obrobo, ki zanesljivo odvaja vodo. Naša revolucionarna obroba je izdelana iz enega kosa in nima nobenih spojev, ki bi se lahko odprli zaradi toplotnega raztezanja in krčenja, s čimer postavlja nova merila na področju izdelave vodotesnih sistemov obrob.


KOTNI NASTAVKI
Standardni element vseh sistemov za osvetlitev z dnevno svetlobo Solatube so kotni nastavki, katerih montaža je enostavna in omogočajo hitro prilagajanje poteka cevi mimo različnih ovir na podstrešju. Zahvaljujoč odličnim odbojnim lastnostim površine Spectralight® Infinity v notranjosti cevi vam ne bo treba sklepati kompromisov glede prenosa svetlobe niti pri uporabi opcijskih nastavkov za kote od 0° do 90°.


MONTAŽA
Odličen izdelek je dober le toliko, kolikor je dobra njegova montaža. Zato smo z uporabo manjšega števila delov in predhodno sestavljenih sklopov montažo poenostavili bolj kot kdajkoli. Prav ta enostavnost pa zagotavlja tudi cenovno ugodno in kakovostno montažo.


SISTEM ZA ODVAJANJE VLAGE
Možnosti kondenzacije vlage v cevnih sistemih za osvetlitev z dnevno svetlobo se praktično ne moremo izogniti. Vendar to še ne pomeni, da ne obstaja tudi rešitev. Vsak sistem za osvetlitev z dnevno svetlobo Solatube je izdelan s tovarniško vgrajenimi tesnili, ki zagotavljajo minimalen vdor zraka v notranjost sistema. Poleg tega pa naš sistem za odvajanje vlage spelje vlago v poseben kanal pod kupolo in od tam preko posebej oblikovanih izhodnih odprtin na prosto.





 

(C) Copyright Kerber d.o.o. 2006, Produkcija AV studio
Facebook     Twitter