Domov
Slovensko Hrvaško Bosansko Srbsko Makedonsko
Domov Izdelki Fotogalerija Tehnični podatki Aktualno Mediji Kontakt Zahtevek za ponudbo
Išči
Kaj je Solatube?
Serija Brighten Up®
Serija SolaMaster®
Serija SkyVault
Solar Star® strešni ventilator
Najpogostejša vprašanja in odgovori
Serija Brighten Up®

Za razsvetlitev majhnih prostorov, kot so kopalnica, hodnik, garderobna soba ali toaletni prostor, je primeren Solatube 160 DS (250 mm), Solatube 290 DS (350 mm) pa je primeren za večje površine, ki bi jih želeli preplaviti z dnevno svetlobo, da bi dosegli enkraten svetlobni učinek, ki bo poudaril arhitekturo in oživil naravne barve prostora. Lahko pa preverite tudi  Solatube Serijo SolaMaster®, ki prav tako ponuja izvrstne rešitve.

Popolnoma novi sistemi za osvetlitev z dnevno svetlobo Solatube® 160 DS in 290 DS postavljajo nova merila kakovosti in učinkovitosti, ki doslej še nikoli niso bila dosežena. Ta dva modela se odlikujeta z našo patentirano tehnologijo Raybender® 3000 in z odbojno ploskvijo LightTracker™ in tako zagotavljata efektivno površino za prestrezanje dnevne svetlobe (Effective Daylight Capture Surface - EDCS), ki je znatno višja kot pri naših prejšnjih modelih Solatube® s premerom 250 mm in 350 mm ter je skoraj dvakrat večja kot pri posnemanih izdelkih podobne velikosti. S tema visoko učinkovitima modeloma, katerih montaža je zelo enostavna, lahko osvetlimo temnejše notranje prostore ali pa večje in razsežnejše prostore, kjer lahko z uporabo več enot ustvarimo edinstven arhitekturni učinek.
 

   Brighten Up®                      

160 DS

290 DS

 Premer cevi (Ø)

  250 mm

  350 mm

 Efektivna površina za prestrezanje 
 dnevne svetlobe (EDCS)*

  1032 cm²

  1871cm²

 Površina osvetljevanja

  10 m²

  16

 Vgradnja

  toaletni prostori, hodniki, stopnišča, shrambe, garderobne sobe

  dnevne sobe, kuhinje, jedilnice, večnamenske sobe

 Optimalna dolžina cevi

  6 m+

  9 m+

 Svetilnost

  3.000-4.600 lumnov

  6.000-9.100 lumnov

  3x 18-W varčna kompaktna fluorescenčna sijalka

  3x 32-W varčna kompaktna fluorescenčna sijalka

 Dimenzija odprtine za vgradnjo Solatube® sistema

  27,5 cm

  37,5 cm

* EDCS (Efective Daylight Capture Surface): efektivna površina za prestrezanje dnevne svetlobe

Opcije pri seriji Brighten Up®

Pri nakupu Solatube® izdelkov lahko izbirate med navedenimi opcijami, pomagamo pa vam lahko tudi z našimi strokovnimi nasveti, da boste izbrali tak Solatube®, ki bo najprimernejši za prostor, kjer ga želite imeti vgrajenega.

Razpršilniki >>

Razpršilniki Solatube® so oblikovani za kar najbolj učinkovito razpršitev močne svetlobe, ki se prenaša po cevi. Razpršilniki so lepo oblikovani in prijetnega videza, brez vidnih pritrdilnih elementov. Vsak razpršilnik je opremljen s tanko svetlo obrobo v obliki prstana, ki se izvrstno prilega večini stropov.

NOVO!!! serija razpršilnikov Glass Distractions že na voljo

Strešne obrobe

Strešne obrobe Solatube® so na voljo za praktično vse vrste streh in njihovih naklonov, kar omogoča enostavno in hitro vgradnjo. Strešne obrobe zagotavljajo popolno zaščito in ustvarjajo privlačen videz strehe. Izdelane so iz enega kosa, brez vsakršnih spojev, zato zagotavljajo brezhibno tesnjenje. Obrobe za poševne strehe zagotavljajo optimalen položaj cevi za prestrezanje dnevne svetlobe na poševnih strehah.

Ravne/malo nagnjene strehe >>

0:12 - 3:12

 
Poševne strehe >>


4:12 - 12:12



Opečni in cementni strešniki >>

Univerzalni strešniki >>


Podaljški strešne obrobe

• Uporabite jih za zvišanje položaja kupole Solatube® na strehi, če se na primer želite izogniti snegu, vodi ali senci zaradi ovir na strehi.

• Pri naročilu cevi Spectralight® Infinity morate upoštevati dodatno dolžino cevi, ki bo zadoščala za višino podaljška strešne obrobe.

• Na voljo so podaljški naslednjih dolžin: 50 mm, 100 mm, 300 mm, 600 mm, 900 mm in 1200 mm.

Solatube® dodatna oprema

Podaljševalne cevi Spectralight® Infinity

Podaljševalne cevi lahko dodajamo po odsekih dolžine 400 mm ali 600 mm za prenose na večje razdalje, ne da bi pri tem ogrozili učinkovitost. Skrivnost leži v odlični odbojnosti cevi Spectralight® Infinity, ki nima konkurence. Zaradi tega lahko izvajamo tudi zavoje cevi do kota 90 stopinj ter dosegamo dolžine cevi do 9 m.

Ravna podaljševalna cev

Podaljševalna cev za kote 0-90 stopinj

Kompleti za prezračevanje Ventilation Add-On Kit (samo za 160 DS) >>

S pomočjo tega inovativnega dodatka lahko v enem stropnem elementu združimo dve funkciji, zaradi česar zmanjšamo število vgrajenih elementov na stropu in zagotovimo njegov elegantnejši videz. (Strešna prezračevalna kapa je naprodaj posebej.)

 

Komplet za vgradnjo luči >>

Kadar je sistem za osvetlitev z dnevno svetlobo Solatube® opremljen s kompletom za vgradnjo luči, je omogočeno tudi prižiganje luči v nočnem času.

 

Senčilo z nastavljivo loputo za zatemnitev dnevne svetlobe >>

S pomočjo inovativne lopute za zatemnitev dnevne svetlobe* lahko z enostavnim pritiskom na stikalo uravnavate količino dnevne svetlobe, ki vstopa v prostor, saj ni nujno, da ves čas potrebujete vso razpoložljivo svetlobo. Naša patentirana dvokrilna nastavljiva loputa uravnava količino prepuščene svetlobe.

 

Izolacijski nastavek za strešno obrobo

Ta izolacijski nastavek pripomore k manjši nevarnosti kondenzacije vlage v notranjosti strešne obrobe, do katere lahko pride v hladnejšem vremenu, če ima vlažen notranji zrak dostop do strešne obrobe. Izolacijski nastavek položimo pod strešno obrobo in skozi njegovo odprtino potisnemo zgornjo cev. Na ta način ustvarimo zatesnitev, ki preprečuje, da bi notranji zrak prišel do kovinske strešne obrobe.

Zaščitni trak roba kupole

Zaščitni trak roba kupole je treba uporabiti na strehah, pri katerih je zahtevana požarna odpornost.

(C) Copyright Kerber d.o.o. 2006, Produkcija AV studio
Facebook     Twitter