Domov
Slovensko Hrvaško Bosansko Srbsko Makedonsko
Domov Izdelki Fotogalerija Tehnični podatki Aktualno Mediji Kontakt Zahtevek za ponudbo
Išči
Kaj je Solatube?
Serija Brighten Up®
Serija SolaMaster®
Serija SkyVault
Solar Star® strešni ventilator
Najpogostejša vprašanja in odgovori
Preberite najpogostejša vprašanja o ventilatorju Solar Star®

Ali strešni ventilator Solar Star vključim s stikalom ali ga vključi termostat? Kako je z delovanjem ventilatorja pozimi?

Vsako podstrešje je potrebno čez leto dobro zračiti. Strešni ventilator Solar Star nima stikal, s katerimi bi ga vključili ali izključili, prav tako nima termostata. Poganja ga dnevna svetloba, ki sveti na solarni panel. V zimskem času pravilno zračenje zmanjšuje nastajanje škodljivega kondenzata, ki se nabira na podstrešju, kar lahko povzroči veliko izgubo toplote v bivalnih prostorih, še posebej, če se z vlago napoji tudi izolacija. Mrzlo in suho podstrešje je najboljša rešitev, da v zimskem času ne boste imeli težav zaradi taljenja snega na strehi in navlaževanja izolacije.

Ali strešni ventilator Solar Star deluje tudi ponoči?

Strešni ventilator Solar Star nima baterij, s katerimi bi se lahko napajal, da bi deloval tudi ponoči. Solar Star deluje le čez dan, ker ga poganja dnevna svetloba, ki sveti na solarni panel.

Kako glasno deluje strešni ventilator Solar Star?

Strešni ventilator Solar Star deluje izjemno tiho in njegovega delovanja iz notranjosti hiše ali z dvorišča ne boste slišali ali zaznali.

Kako učinkovit je Solar Star, če na strehi ni izpostavljen soncu ves dan?

Strešni ventilator Solar Star deluje najbolj učinkovito, če je izpostavljen neposredni sončni svetlobi. V jasnem vremenu bo v senčnih predelih deloval z zmanjšano močjo. Če vaša streha ni ves čas izpostavljena sončnemu sevanju, potem bi bilo morda dobro vgraditi dodatni solarni panel, ki je idealna rešitev za strešine, obrnjene proti vzhodu ali zahodu, za strehe v senci dreves in/ali strehe, ki so dopoldne ali popoldne v senci drugih stavb ali opreme na strehi. Dodatni solarni panel lahko za boljši izkoristek ventilatorja namestite na drugo stran strehe, vendar naj bo le do 4,5 m odmaknjen od glavne enote Solar Star.

Kolikšen pretok zraka lahko ustvari Solar Star?

Pretok zraka, ki ga lahko ustvari Solar Star, je odvisen od pogojev osončenja in lahko znaša do 1350 m3/h.

<< Nazaj

(C) Copyright Kerber d.o.o. 2006, Produkcija AV studio
Facebook     Twitter